Strømstyring varmtvannstank

Du får inntil 5.000 kroner i støtte når du skaffer deg en smart varmtvannsbereder.

Hvis du skal kjøpe ny varmtvannsbereder, så anbefaler Enova en smart bereder. Har man en nesten ny tank uten smart styring av strømforbruket, kan det enkelt etter monters. Dette er noe din lokale elektriker kan hjelpe med. Om man får installert to smartstyringer på for eksempel varmekabel og bereder, kan man få støtte av Enova.

Smarte varmtvannsberedere kan styres av egen innebygd automatikk, eller av et smart styringssystem som også kontrollerer annen strømbruk i boligen. Den vil bidra til lavere strømutgifter. En smart varmtvannstank reduserer ikke energibruken, men passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris

Bruker man ikke mer strøm når man skal varme opp etter at strømmen har vært av?

Nei det tar ikke mer energi å varme opp igjen enn det ville tatt å holde varmen stabil. Dette er en ganske utbredt misforståelse. Det kreves mer effekt akkurat i det du øker temperaturen, men energiforbruket over tid blir lavere. Det vil si at jo færre timer du har på varme, mindre energi (strøm) bruker man.

Varmetap er alltid en funksjon av differansen på innetemperaturen og utetemperaturen. Dette er helt vanlig fysikk. Du kan lese mer om dette Newtons temperatur lov.

Høiax CONNECTED er aktuell for alle som ønsker å bytte ut sin gamle bereder, eller for dem som vil oppgradere til en mer fremtidsrettet varmtvannsløsning. Høiax CONNECTED brukes som energilager. Den kan styres slik at den bruker strøm når den er rimeligere og man har mulighet til å skru seg av når strømmen er på sitt dyreste.

Høyax