Å spare strøm i et bolig hus kan bidra til å redusere strømregningen og samtidig bidra til å redusere belastningen på miljøet. Her er noen tips til hvordan du kan spare strøm i boligen din:

Bytt ut gamle og ineffektive elektriske apparater med mer energieffektive alternativer. Dette kan være alt fra kjøleskap og vaskemaskin til TV og datamaskin. Mer energieffektive apparater bruker mindre strøm og kan bidra til å redusere strømregningen din betydelig over tid.

Bruk lyspærer med lavere watt. LED-pærer bruker opptil 85% mindre strøm enn tradisjonelle glødepærer og varer også lenger. Bytt ut glødepærene i boligen med LED-pærer for å spare strøm.

Slå av lys og elektriske apparater når du ikke bruker dem. Dette gjelder spesielt for lys og elektriske apparater som du bruker sjelden, som for eksempel gjesteværelse eller kontoret.

Installer strømstyringssystemer. Det finnes ulike typer strømstyringssystemer som kan hjelpe deg å spare strøm i boligen. For eksempel kan du installere en timer som slår av lyset når du forlater rommet, eller du kan installere en fjernkontroll som lar deg styre lyset og andre elektriske apparater fra en mobiltelefonen din.

Unngå standby-modus. Mange elektriske apparater bruker strøm selv når de er slått av, for eksempel for å holde fjernkontrollen aktiv eller for å kunne startes raskt igjen. Slå av slike apparater helt eller koble dem fra strømmen når du ikke bruker dem for å spare strøm.

Isoler boligen godt. God isolasjon kan bidra til å redusere strømforbruket til oppvarming og kjøling. Det finnes ulike typer isolasjonsprodukter som kan hjelpe deg å gjøre boligen din mer energieffektiv.

Med litt planlegging og kreativ tenkning kan du spare mye strøm og redusere strømregningen samtidig som du bidrar til å beskytte miljøet.