Hvordan vaske klær

Ja hvordan vasker man klær egentlig. Det var på tide og lære seg denne jobben. I de siste 20 årene er det min bedre halvdel som har tatt av seg denne jobben. Jeg har tatt av meg vedlikehold og annet forefallende arbeid. Men nå er det på tide at jeg lærer meg denne jobben selv. Jeg bestemte meg at dette er ikke så veldig stor utfordring. Jeg vasket alt selv før jeg traff min kone. Da var det alt inn i maskinen, satte maskinen på 60 grader og bomull program. Ble jo rent det.

Ikke fult så lett var det. klær må sorteres etter farge og type klær. Bruk av riktig vaskemiddel var også viktig og det måtte oppi riktig rom i vaskemiddelskuffen. Men helgenvis selges det vaskekapsler. Den legges enkelt inn i sammen med klærne som skal vaskes. Og huske hvor hvilket program og hvor mange grader vasken skal på klarte jeg ikke. Det løste jeg med å lage en liste som ble hengt opp på veggen ved vaskemaskinen. Så til alle dere andre som sliter med dette, her er min vaskejukselapp.

Håndklær, sengetøy og kluter

Håndklær, sengetøy og kluter kan vaskes i sammen. Temperaturen på denne vasken settes til 90 grader, og man bruker bomullsprogram på maskinen.

Undertøy

Undertøy som sokker og truse vaskes på 60 grader. Her bruker jeg også bommulsprogrammet.

Mørke klær

Mørke klør som gensere, bukser og t skjorte og andre lignende typer klær vaskes på 40 grader. Er det veldig skittent kan det vaskes på 60 grader.

Lyse klær

lyse klær som gensere, bukser og t skjorte og andre lignende typer klær vaskes på 40 grader. Er det veldig skittent kan det vaskes på 60 grader.

Ull

Ull vaskes på eget ullprogram og med egent vaskemiddel. Ull vaskes på ca 40 grader.

Jeg vil anbefale og lese vaskelappen på dine klær før du setter i gang med denne utrolig utfordrende oppgaven som klesvask er. Jeg vil ikke stole blindt på min forklaring da jeg ikke er veldig dreven i klesvaskejobben. Lykke til med vasken.