Monter kjøkkenkran selv

Montere kjøkkenkran selv er noe de fleste kan klare. Men det er noen forholdsregler man må ta. Har man kompetanse til det? Har man verktøy? Det kan fort bli dyrt om det går galt, husk at kjøkken ikke er et våtrom og det må monteres automatisk vannstopper (waterguard)

Om ikke denne ventilen er montert fra før vil jeg anbefale og kontakte rørlegger for og montere waterguard og samtidig montere kjøkkenkrana. Monter kjøkkenkran selv

Om hullet til batteriet ikke er ferdig laget i oppvaskbenken eller vasken, må man lage hullet med en hullsag eller annet verktøy som egner seg til det. Ved boring med hullsag må vi lese på tabellen som følger verktøyet, hvor stor hastighet det skal være på hullsagen for at den ikke skal ta skade.

Når hullet er lager, kan batteriet (krana) settes fast med muttere som strammes til på undersiden ( les monteringsveiledningen på ditt blandebatteri). Vannledningene koples til batteriet, og alltid med kaldtvannet på Høyre side og varmtvannet  på venstre side.

Dersom det skal monteres oppvaskmaskin, vil batteriet ha en ekstra kran inne i benkskapet, eller en liten hendel på batteriet og et ekstra rør til vannforsyningen til maskinen. Avløpet kobles nå i sammen inne i benken med den vannlåsen som følger med kjøkkenet (husk og les monteringsanvisningen til ditt produkt).  lykke til med og Monter kjøkkenkran selv.

 

 

 

1. Slå av vannet og tømme systemet for vann gjennom en kran.

2. Sett rørkoblingen eksisterende rør. Ta røret fra det nye blandebatteriet og skru på rørkoblingen som du satt på røret.

3. Trekk til mutterne for hånd.

4. stram rørkoblingene med 2 stk skiftenøkler. Den ene brukes til å holde på mitten av rørdelen og den andre på mutteren.

5. Slå på vannet sakte. Hold nye tilkoblinger under overvåkning for mulige lekkasjer.

Demontering av kjøkkenbatteri.

stoppekran

Slå av vannet og tømme systemet for vann gjennom en kran.

lossa-mutter-under-diskbanken

 

 

 

 

 

3. Løsne den store mutteren under vasken som holder det gamle kjøkkenbatteri .  Skru mot klokken.

lossa-muttrar

2. Løsne mutrene på kaldt og varmt vann rør. Bruk en rørtang og hold med en skiftenøkkel. Pass på at verktøyet ikke sklir.

 

ta-bort-gamla-koksblandaren

 

 

 

 

 

3. Fjern det gammle kjøkkenbatteriet